οδηγός επιβίωσης

Home / οδηγός επιβίωσης

Με τη σωστή βοήθεια δεν είναι τόσο δύσκολο!

Φτιάξαμε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης και για να οργανώσετε το καλύτερο παιδικό party!

Προχωρήστε βήμα-βήμα χωρίς να παραλείψετε την παραμικρή λεπτομέρεια

για τους μικρούς και τους μεγάλους καλεσμένους σας!

 

 

 

4 εβδομάδες πριν το party

επιλέγουμε θέμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα γενέθλια του παιδιού έχει αρχίσει και στοιχηματίζουμε, ότι όλοι οι φίλοι του θυμούνται ήδη από την προηγούμενη χρονιά, πότε είναι με μεγάλη ακρίβεια και περιμένουν τη μέρα με ανυπομονησία. Χρησιμοποίησε τον ενθουσιασμό τους και ζήτησε βοήθεια για το θέμα του party! Είναι πολύ σημαντικό, να επιλεγεί κάτι, που να συμφωνεί με την ηλικία και τις νέες τάσεις για ήρωες και διακόσμηση, καθώς μέσα σε μία χρονιά μπορεί να έχει αλλάξει η μόδα τόσο πολύ, που επιλέγοντας το λάθος θέμα, μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα!

 

ξεκινάμε τη λίστα καλεσμένων

Γνωρίζοντας από πριν, τι είδους party θέλεις να οργανώσεις, βοηθάει πολύ στον υπολογισμό των καλεσμένων. Όταν το παιδί είναι μικρό σε ηλικία και δεν πηγαίνει σχολείο, ένα party για συγγενείς και οικογενειακούς φίλους είναι αυτό, που σε καλύπτει. Όταν όμως το παιδί πηγαίνει σχολείο, καλό θα ήταν να καλέσεις όλη την τάξη. Οι περισσότερες τάξεις νηπιαγωγείου και δημοτικού έχουν περίπου 25-28 μαθητές και οι δάσκαλοι ενθαρρύνουν το κάλεσμα χωρίς διακρίσεις. Η προσέλευση εξαρτάται αποκλειστικά, από το αν οι γονείς της τάξης συνηθίζουν να ανταποκρίνονται ως καλεσμένοι ή όχι.

Έτσι, ένας πρόχειρος υπολογισμός είναι, ότι αν η τάξη έχει 25 παιδιά, υπολογίζουμε ότι η προσέλευση φτάνει στο 80%, άρα 20 παιδιά και τους αντίστοιχους ενήλικες. Κάποια παιδιά θα έχουν και αδέρφια και πρέπει να συνυπολογιστούν. Καθώς και μερικές φορές έχουμε πατέρες, που παρευρίσκονται και τιμούν το παιδί, που γιορτάζει και την οικογένειά του. Τέλος, θα πρέπει να σκεφτούμε, αν γιαγιάδες και παππούδες, θείες και θείοι, νονοί και κουμπάροι θα είναι καλεσμένοι. Θεωρούμε χρήσιμο, να συνθέσεις μια ρεαλιστική λίστα, ώστε να προϋπολογίσουμε τον αριθμό των καλεσμένων και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

 

αποφασίζουμε μέρα και ώρα

Αν τα γενέθλια του παιδιού πέσουν Σαββατοκύριακο, είναι πιο εύκολο για τους καλεσμένους να παρευρεθούν. Είναι συχνό το φαινόμενο, να έχει γενέθλια το παιδί εργάσιμη μέρα αλλά το party να γίνεται είτε το προηγούμενο είτε το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ιδιαίτερα στην περίπτωση, που το παιδί είναι μεγαλύτερο σε ηλικία και έχει σχολικές υποχρεώσεις και διάβασμα μέσα στην εβδομάδα, η μεταφορά του party για το Σαββατοκύριακο μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική επιλογή.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, υπάρχουν οι γονείς, που επιλέγουν να γιορτάσουν τη μέρα των γενεθλίων, ανεξάρτητα από το πότε είναι. Έτσ,ι αν τα γενέθλια πέφτουν  καθημερινή, το party γίνεται καθημερινή.

Τέλος, για τους γονείς που επιλέγουν να κάνουν το party τους καθημερινή, υπάρχουν οικονομικότερα πακέτα και προσφορές, καθώς και περισσότερη ησυχία στον παιδότοπο.

κάνουμε κράτηση στην Partyland

Είτε επιλέξεις να κάνεις το party σου στην Partyland, είτε σε χώρο της δικής σου επιλογής, εμείς μπορούμε να αναλάβουμε την τροφοδοσία, το service και την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων. Μπορείς πάντα, να ελέγξεις για διαθεσιμότητα της ημερομηνίας που σε ενδιαφέρει με ένα τηλεφώνημα. Από το τηλέφωνο, μπορούμε να κάνουμε ακόμα και προκράτηση! Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος άλλος ενδιαφερθεί για την συγκεκριμένη ημερομηνία, θα πάρουμε πρώτα εσένα τηλέφωνο. Η προκράτηση ισχύει για λίγες μέρες, μέχρι δοθεί προκαταβολή και να κλείσει το party.

 

ετοιμάζουμε τις προσκλήσεις

Με το κλείσιμο του party, μπορείτε να έχετε είτε χάρτινες προσκλήσεις Partyland είτε μπορείτε να κατεβάσετε προσκλήσεις online και να τις στείλετε ηλεκτρονικά. Πολλές μαμάδες από σχολικές τάξεις, έχουν φτιάξει group στο viber ή στο messenger και είναι πολύ πιο εύκολο, να στείλετε την πρόσκληση εκεί. Η ηλεκτρονική πρόσκληση σας δίνει την δυνατότητα να ζητήσετε απάντηση, για το αν θα παρευρεθούν οι καλεσμένοι σας άμεσα. Έτσι θα έχετε μια πολύ καλύτερη εικόνα για τον αριθμό των καλεσμένων σας χωρίς να μπείτε στον κόπο να τους τηλεφωνήσετε έναν προς έναν!

2 εβδομάδες πριν το party

επιλέγουμε menu

Στην Partyland υπάρχουν πολλά έτοιμα menu και πακέτα party για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου party και τους δικούς σου καλεσμένους. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε οικονομικά menu, διαφορετικά menu ακόμα και menu για την απόλυτη extravaganza. Αν τα έτοιμα menu δεν ικανοποιούν τις δικές σου ανάγκες μπορούμε να τροποποιήσουμε ή να προσθέσουμε πιάτα για να είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιηθεί και ο πιο δύσκολος καλεσμένος σου!

η δική σου τούρτα

Οι τούρτες μας είναι συνδυασμός εξαιρετικής ποιότητας σε προσιτές τιμές. Φτιάχνονται με τα πιο αγνά υλικά μία μέρα πριν το party έτσι ώστε να είναι φρέσκες μέχρι την τελευταία μπουκιά. Επίλεξε ανάμεσα σε στάμπα, ζαχαρόπαστα ή 3D και στείλε μας το δικό σου σχέδιο. Εμείς θα το φτιάξουμε για σένα ώστε όλοι να θυμούνται την πιο υπέροχη, γευστική και ανωτέρας ποιότητας τούρτα που δοκίμασαν στο party σου!

δωράκια για τα παιδάκια

Συνηθίζεται ο εορτάζων να κάνει δώρο ένα αναμνηστικό στους καλεσμένους του. Αυτό μπορεί να είναι κάτι μικρό που να θυμίζει σε όλους το πόσο καλά πέρασαν στο party. Εμείς μπορούμε να σας δώσουμε τόσο έτοιμες λύσεις από το P-shop μας με το λογότυπο της Partyland ή να σας συστήσουμε κάποιον από τους συνεργαζόμενους γραφίστες μας  για να ετοιμάσει personalised δώρα όπως κούπες με το όνομα ή τη φωτογραφία του παιδιού σας, μπλουζάκια, κασετίνες, μπουκαλάκια νερό και πολλά πολλά άλλα!

η διακόσμηση

Το θέμα της διακόσμησης είναι πολύ σημαντικό και αν επιλέξεις το party σου να είναι θεματικό τότε μπορείς, πέρα από τη βασική διακόσμηση του καταστήματος, να τυπώσεις σημαιάκια για τα πιάτα των καλεσμένων, γιρλάντα για το τραπέζι του μπουφέ, χαρτοπετσέτες, νεράκια, δαχτυλίδια πετσέτας και πολλά πολλά άλλα!

1 εβδομάδα πριν το party

ψυχαγωγία

Ανάλογα την ηλικία των παιδιών μπορείς να επιλέξεις ψυχαγωγικό πρόγραμμα που να μείνει αξέχαστο και να κάνει όλη τη διαφορά. Εμείς μπορούμε να προτείνουμε παιδαγωγούς, survivor, disco, commando, clown, μάγο, καραγκιοζοπαίχτη και συμπληρωματικά bubbles και face-painting.  Ίσως να ακούγεται μπερδεμένο αλλά τα μικρότερα παιδιά έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες σε ψυχαγωγία από τα μεγαλύτερα. Ο υπευθυνος για τα party θα χαρεί να προτείνει αυτό που ταιριάζει στους δικούς σου μικρούς καλέσμένους!

ενημέρωση πόσοι

Έφτασαν οι 3 μέρες πριν από το party σου και περιμένουμε να μας ενημερώσεις  για το τελικό νούμερο των καλεσμένων σου. Έτσι θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το τι θα πρέπει να ετοιμάσουμε και εσύ με τη σειρά σου θα αποφύγεις περιττές χρεώσεις για άτομα που δεν θα έρθουν!

εμείς

Ακόμα και να ξεχάσεις κάτι είμαστε εμείς αυτοί που θα σου το θυμίσουμε. Κατανοούμε ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτείς και να οργανώσεις γι ‘αυτό υπάρχουμε εμείς! Μπορείς να μας τηλεφωνήσεις ή να μας επισκεφτείς για να συζητήσουμε ότι κι αν είναι αυτό που σε απασχολεί σε σχέση με το party. Μη διστάσεις το έχουμε κάνει χιλιάδες φορές και μπορούμε να δώσουμε ιδέες και να βοηθήσουμε ώστε όλα να είναι οργανωμένα στη λεπτομέρεια. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να περάσεις φανταστικά και να απολαύσεις και εσύ το party του παιδιού μαζί με τους καλεσμένους σου!

 

δώρο

Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις το τέλειο δώρο για το παιδί και η δύσκολη ώρα ήρθε! Φρόντισε από πριν να μάθεις τι θα του άρεσε σύμφωνα με τους αγαπημένους του ήρωες, τις δραστηριότητες ή τα χόμπυ του! Το δώρο δεν χρειάζεται να είναι μόνο αντικείμενο αλλά θα μπορούσε να είναι εισιτήρια για αγώνα ποδοσφαίρου, θέατρο ή συναυλία ή ακόμα κάποιο ταξίδι σε αγαπημένο προορισμό.

 

την επομένη του party

ευχαριστήριο μήνυμα

Την επομένη του party μη ξεχάσεις να ευχαριστήσεις όλους τους καλεσμένους που ήρθαν και έφεραν δώρο στο παιδί. Δεν είναι απαραίτητο, ούτε και περιμένει κανείς να πάρεις έναν προς έναν όλους τους καλεσμένους σου αλλά ένα μήνυμα αρκεί ακόμα κι αν αυτό είναι ομαδικό  στo viber ή στο messenger!